Sastav: Kora:
7 belanaca
200 g šećera
100 g samlevenih lešnika
1 kašika brašna
Fil:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika brašna
100 g šećera
21 žumance
250 g margarina
2 šlaga
300 g Milke čokolade
300 g Milke bele čokolade
Način pripreme
Kora:
Ulupati 7 belanaca, 200 g šećera, 100 g samlevenih prethodno prepečenih lešnika i 1 kašika brašna. Peći 15 min. na 170°C u zagrejanoj rerni. Tako ukupno 3 kore
Fil:
Skuvati u 1 l mleka 3 pudinga od vanile, 6 kašika brašna, 100 g šećera i 21 žumance. Kada se ohladi dodati 250 g margarina i 2 šlaga.
Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo staviti 300 g otopljene čokolade ´Milka´sa lešnicima, a u drugi deo 300 g bele ´Milka´ čokolade.
Filovati ovim redom: kora, crni fil, beli fil, kora... Na vrhu treba da bude fil.