SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
JOGURT TORTA
adminDate: PETAK, 2010-08-20, 7:42 AM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Potreban materijal za jednu koru:

4 jaja
1/3 praška za pecivo
jedna kafena kašičica ulja
četiri ravne kašike šečera
dve kašike brašna

Priprema kora:Posebno mutiti belanca, posebno žumanca i na kraju spojiti. Još muteći dodati 1/3 praška za pecivo, kafenu kašičicu ulja, 4 ravne kašike šečera i 2 kašike brašna. Peći oko 8 minuta na 200 °C.Probosti koru suvom viljuškom, pa ako se testo ne lepi kora je gotova. Napraviti tri ovakve kore.Potreban materijal za fil:
200 grama šlaga
jedna čaša vode
20 grama želatina
400 grama šećera
1/2 l jogurta
Priprema fila:Umutiti 200 grama šlaga sa 1 čašom vode. U to dodati 2 kesice tj. 20 grama želatina .Posebno rastopiti 400 grama šećera u 1/2 l jogurta, pa spojiti konstantnim mućenjem sa sa šlagom kome je dodat želatin.Filovanje kora:Filovati ovim redom: prvo ide kora, pa fil, pa voće i tako redom. Što se tiče voća najlepše su cele maline, kupine, višnje a može i svako drugo voće po ukusu.Torta se pravi u dubljoj psudi, zbog retkoće fila. Nakon završetka, tortu ostaviti da odstoji 3 do 4 sata u frižideru ili u zamrzivaču.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz