Potrebno je: 10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
Nadev:
8 jaja
400 g šećera u prahu
200 g čokolade
500 g maslaca
Glazura:
250 g ušpinovanog šećera
Priprema:
Penasto umutiti belanca, lagano dodavati šećer i jedno po jedno žumance. Kada je masa penasta, dodati joj jednu po jednu kašiku brašna, uz neprestano mešanje. Od ove mase peći deset kora u posebnom plehu za doboš tortu.
U međuvremenu, ulupati cela jaja sa šećerom u prahu i kuvati na pari. Kada krem počne da se zgušnjava, dodavati omekšalu čokoladu i kuvati još kratko vreme na pari. Ostaviti da se ohladi. Maslac penasto umutiti i dodavati mu jednu po jednu kašiku ohlađenog krema. Ovim nadevom premazati svaku koru i ređati ih jednu na drugu.
Gornju koru preliti ušpinovanim šećerom zlatnožute boje, pa kada se glazura učvrsti, vrelim nožem seći na režnjeve.