Potrebno je: 5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
Nadev:
8 žumanaca
120 g šećera
6 dl neulupane slatke pavlake
120 g vanilin-šećera
60 g suvog grožđa
malo ruma
15 g otopljenog želatina
Za ukrašavanje:
2 kesice šlaga
Priprema:
Ulupati čvrst sneg od belanaca, dodati jedno po jedno žumance i mutiti dok masa ne bude penasta. Dodati brašno i od dobijene mase peći 4-5 kora u podmazanom i brašnom posutom kalupu za tortu.
U međuvremenu na pari mutiti 8 žumanaca sa šećerom i trećinom potrebne pavlake. Kada masa postane gusta dodati vanilin šećer, suvo grožđe, koje je stajalo potopljeno u rumu i rastopljeni želatin. Sve dobro promešati i ostaviti da se masa stegne. Svaku koru spajati ovim nadevom, a celu tortu ukrasiti ulupanim šlagom.