PETAK, 2024-11-15
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Habsburška torta
adminDate: NEDELJA, 2010-08-29, 6:43 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Potrebno je:

150 g čokolade za kuvanje
6 jaja
2 kašike šećera u prahu zamirisanog vanilom
150 g šećera
150 g mlevenih oraha
narendana kora jednog limuna
1 kašika iseckane mešane kandirane kore voća
150 g omekšalog maslaca

Nadev:
150 g čokolade za kuvanje
150 g omekšalog maslaca
150 g šećera u prahu
3 kašike likera od kafe

Glazura:
75 g čokolade
20 g maslaca

Za ukrašavanje:
seckani orasi

Priprema:

Dva pleha, prečnika 20 cm, premazati maslacem i posuti brašnom.

Čokoladu rastopiti na pari. U međuvremenu žumanca penasto umutiti sa secerom. Umešati mlevene orahe, rendanu limunovu koru i iseckane kandirane kore. Masi dodati rastopljenu čokoladu i maslac, a potom čvrsto ulupan sneg od belanca. Smesu podeliti na dva dela i sipati u dva pleha ili peći odjednom pa kasnije preseći. Peći na 180°C, pola sata. Filovati je tek kad se ohladi.

Za nadev rastopiti čokoladu na pari. Umutiti glatku smesu od maslaca i šećera u prahu, dodati liker, a zatim i rastopljenu čokoladu. Tortu slepiti ovim filom, pa premazati čokoladnom glazurom za koju se maslac i čokolada rastope na pari. Kada se glazura stegne, tortu odozgo posuti seckanim orasima.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz