Potrebno je: 6 jaja
250 g šećera
kašika mlevene crne kafe
štangla čokolade
kesica praška za pecivo
2 kašike brašna
Nadev:
3 žumanca
1 jaje
150 g šećera
2 dl mleka
2 kašike jake crne kafe
štangla čokolade
250 g maslaca
Za ukrašavanje:
zrna kafe
narendana čokolada
Priprema:
Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati narendanu čokoladu, kašiku mlevene crne kafe, prašak za pecivo pomešan sa brašnom i čvrsti sneg od belanaca. Masu sipati u podmazan i brašnom posut kalup za tortu i peći u prethodno zagrejanoj pećnici.
U međuvremenu, za nadev umutiti žumanca i jaje sa šećerom, dodati mleko, jaku crnu kafu i čokoladu i sve kuvati na pari dok se krem ne zgusne. Ostaviti ga da se ohladi pa pomešati sa penasto umućenim maslacem.
Pečenu i ohlađenu tortu preseći na tri dela i filovati. Odozgo ukrasiti zrnima kafe i rendanom čokoladom.