Potrebno je: 150 g čokolade za kuvanje
110 g maslaca
180 g šećera
4 jajeta
100 g brašna
1/2 kašičice kvasca u prahu
Krem:
550 g šlaga
250 g čokolade za kuvanje
Za ukrašavanje:
nekoliko jezgra oraha
Priprema:
Izlomiti čokoladu i rastopiti je u mlakoj pećnici. Napraviti testo od 100 g rastopljenog maslaca, šećera, 4 žumanca koja treba dodavati u smesu jedno po jedno, rastopljene čokolade i brašna u koje je pomešan kvasac. Napraviti čvrst sneg od 4 belanca pa pažljivo pomešati sa smesom za testo. Smesu izručiti u kalup za pečenje premazan maslacem i peći 30 minuta na 180°C. Kada je testo pečeno, izvaditi ga iz kalupa i ostaviti na rešetki da se ohladi.
U međuvremenu napraviti krem. Rastopiti čokoladu, dodati 300 g šlaga i dobro izmešati. Ostaviti da se ohladi. Ovim kremom premazati tortu i ukrasiti je preostalim šlagom i jezgrima oraha.