Potrebno je: 9 jaja
9 kašika šećera
4 kašike mlevenih oraha
4 kašike brašna
2 kašike kakaa
Nadev:
5 dl mleka
2 kašike gustina
5 kašika brašna
300 g maslaca
250 g šećera u prahu
300 g svežeg voća (kajsije, breskve)
Priprema:
Ulupati čvrst sneg od belanaca, dodati šećer i jedno po jedno žumance, pa masu mutiti dok ne postane penasta. Dodati joj orahe, brašno i kakao, blago promešati i peći četiri kore u podmazanom i brašnom posutom kalupu. Za nadev pomešati gustin i brašno sa malo hladnog mleka, pa sipati u vruće mleko i uz neprestano mešanje kuvati dok se masa ne zgusne. Skloniti sa plotne, ostaviti da se ohladi pa pomešati sa maslacem koji je umućen sa šećerom u prahu. Ovim nadevom filovati kore, preko nadeva staviti sveže voće. Celu tortu premazati nadevom i, po želji, posuti mlevenim orasima.