Potrebno je: 4 jajeta
90 g šećera
110 g bele čokolade
50 g maslaca
15 g brašna
kašičica ekstrakta vanile
Nadev:
50 g slatke pavlake
100 ml mleka
250 g sladoleda od vanile
Za ukrašavanje:
200 g jagoda
Priprema:
Rastopiti čokoladu. Umutiti žumanca sa 40 g šećera i ekstraktom vanile. Dodati po sledećem redosledu: rastopljenu čokoladu, razmekšali maslac i brašno, sve dobro izmešati. Napraviti čvrst sneg od belanaca zajedno sa ostatkom šećera i to dodati pripremljenoj smesi. Šest malih kalupa za pečenje premazati maslacem, usuti u svaki smesu, i peći 40 minuta u pećnici zagrejanoj na 100°C. Ostaviti u frižider da se ohladi. Neposredno pre serviranja u mikseru izmešati sladoled sa slatkom pavlakom i mlekom. Na posude za serviranje staviti torte, preliti dobijenim kremom i ukrasiti jagodama.