Potrebno je: 4 jajeta
120 g šećera u prahu
120 g brašna
30 g kukuruznog brašna
2 kašike vode
malo soli
ekstrakt vanile
Nadev:
150 g maslaca
200 g šećera u prahu
1 jaje
1 žumance
Glazura:
250 g kristal-šećera
1,5 dl vode
malo kafe
malo maslaca
Za ukrašavanje:
50 g seckanih žele bombona
Priprema:
Mutiti jaja, šećer, ekstrakt vanile, vodu i malo soli na pari dok se masa ne zgusne. Dodati joj brašno i kukuruzno brašno, pa lagano mutiti i masu sipati u podmazan i brašnom posut kalup.
Za nadev umutiti maslac, šećer, jaje i žumance u glatku smesu. Pečenu i ohladenu tortu preseći na dva dela i filovati ovim nadevom.
Za glazuru skuvati gust sirup od šećera i vode pa posudu u kojoj se kuvao sirup staviti u hladnu vodu. Šećer poprskati hladnom vodom, a kada se potpuno ohladi, izdrobiti varjačom. Dodati crnu kavu pa ponovo zagrevati na plotni i kuvati dok se masa ne zgusne. Skinuti sa plotne, dodati maslac pa ovom glazurom premazati tortu. Po površini gornje kore posuti iseckane žele bombone.