Potrebno je: 4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
Nadev:
kesica pudinga od vanile
3 dl soka od višanja
sok od jednog limuna
80 g šećera
300 g višanja
malo cimeta
Za ukrašavanje:
100 g čokolade
100 g šećera
300 g ulupanog šlaga
10 g želatina
Priprema:
Ulupati čvrst sneg od belanaca, dodati šećer i jedno po jedno žumance. Kada je masa penasta, dodati brašno i peći koru u podmazanom i brašnom posutom kalupu.
U međuvremenu, za nadev, pomešati prašak za puding sa malo soka od višanja. Ostatak soka staviti na zagrejanu plotnu da provri i usuti puding. Kuvati dok se masa ne zgusne. Masu izmešati sa višnjama kojima su izvađene koštice, dodati limunov sok i malo cimeta. Masu preliti preko mlakog testa.
Čokoladu rastopiti na pari, pa je dodati šlagu koji je ulupan sa šećerom. Mutiti dok masa ne postane penasta i dodati rastopljeni želatin. Ovom masom ukrasiti tortu. Ostavitije u frižideru najmanje tri sata pre služenja