Potrebno je: 12 belanaca
600 g šećera
Nadev:
2 kesice šlaga
150 g kesten-pirea
Priprema:
Ulupati čvrst sneg od belanaca i šećera. Mutiti ga na pari dok masa ne postane jako gusta. Izrezati dva lista »masne« ili paus hartije u obliku pleha u kojem se peče torta. Jedan list hartije staviti na dno pieha pa na njega staviti deblji sloj mase od belanaca. Pažljivo prekriti drugim papirom i preko njega staviti drugi sloj mase od belanaca. Preostali deo pene staviti u špric i njime naneti »puslice« uz rub pleha, tako da se napravi venac na gornjem sloju torte. Tortu sušiti u pećnici na veoma blagoj temperaturi. Pečenu tortu ostaviti da se ohladi u plehu a potom pažijivo izvaditi gornji sloj sa puslicama i odvojiti papir.
Umeđuvremenu ulupati šlag i pomešati sa kesten-pireom. Ovim nadevom spojiti dve kore i odozgo između belih puslica špricem praviti puslice od kesten-pirea i šlaga.