Potrebno je: 4 jajeta
200 g šećera
200 g mlevenih badema
50 g gustina
1 limun
Nadev:
2 limuna
2 jajeta
50 g maslaca
200 g šećera
Glazura:
sok od jednog limuna
120 g šećera
Za ukrašavanje:
listići i cvetići od marcipana
Priprema:
Umutiti žumanca i šećer pa kada se dobije glatka smesa dodati sok i rendanu koru jednog limuna, gustin i mlevene bademe. Na kraju dodati sneg od belanaca. Kalup za pečenje premazati maslacem i u njega izručiti smesu za testo. Peći 55 minuta na umerenoj temperaturi. Izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Napraviti nadev mešajući jaja i šećer, zatim dodati rendanu koru i sok od limuna. Na umerenoj temperaturi kuvati dok krem ne počne da se zgušnjava. Dodati maslac, sve dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Testo preseći po polovini i na donju koru staviti nadev. Preklopiti gornjom polovinom.
Napraviti glazuru mešajući limunov sok i šećer i njome preliti tortu. Ukrasiti marcipanom.