Potrebno je: 2 žumanca
4 jajeta
150 g šećera
120 g brašna
85 g rastopljenog maslaca
narendana kora jednog limuna
Nadev:
230 g šumskih jagoda
3 dl šlaga
4 kašike šećera u prahu
1 kašika likera od jagode
Za ukrašavanje:
120 g šumskih jagoda
Priprema:
Okrugli pleh, namazati maslecem i posuti brašnom. Na pari kuvati žumanca, cela jaja, narendanu koru od limuna i šećer, dok se smesa ne zgusne. Smesu poprskati rastopljenim maslacem i brašnom, pa mešati dok masa ne postane glatka. Smesu sipati u pripremljeni pleh i peći na 150°C, tridesetak minuta. Ostaviti da se skroz ohladi u plehu a zatim izručiti na tacnu.
Od jagoda napraviti pire. Dobro izmešati šlag, dodati ga u pire od jagoda sa šećerom u prahu. Smesi dodati liker. Tortu premazati kremom od jagoda i odozgo ukrasiti šumskim jagodama.