Potrebno je: 125 g čokolade za kuvanje
100 g šećera
45 g maslaca ili margarina
30 g brašna
6 jaja
3 dl mleka
sode bikarbone na vrhu noža
malo soli
Priprema:
U šerpicu rastopimo maslac, dodamo brašno, pustimo ga na tihoj vatri da malo porumeni; skinemo sa vatre i postepeno dodamo zagrejano mleko i, stalno mešajući, vratimo šerpicu na vatru i zgusnemo masu u njoj, tj Skuvamo bešamel.
U poluohlađeni krem dodamo jedno po jedno žumance, malo soli pa sve dobro umutimo. Otopimo čokoladu, nad parom umešamo šećer i dve kašike vode, pa kad se do pola ohladi umutimo je u masu.
U sasvim ohlađenu masu umešamo sodu bikarbonu i čvrsto ulupan sneg od belanaca. U puterom namazan pleh ili reljefni kalup pečemo u predhodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 180 stepeni, i to 50 min.
Ovaj koh služiti vruć.