Potrebno je: 6 jaja
6 kasika šećera
1 kesica vanilin šećera
12 kašika griza
narendana kora limuna
Za preliv:
1 l mleka
6 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Mikserom umutite sneg od belanaca, stavite šećer i vanilu i mutite dalje dok ne dobijete čvrstu masu. Smanjite brzinu miksera i dodajte jedno po jedno žumance, rendanu koru limuna i na kraju kašiku po kašiku griza.
Emajlirani pleh (42x24 cm) namažite margarinom i pospite brašnom, pa u njega izručite umućenu masu i pecite u zagrejanoj pećnici na 200°C dok ne porumeni.
Za to vreme skuvajte mleko sa šećerom i vanilom, pa vrelo prelijte preko vrućeg, pečenog koha. Ohladite i poslužite.
Napomena: koh je ukusniji ako se napravi dan pre serviranja i drži u frižideru.