Potrebno je: 3 belanca
125 g badema
125 g lešnika
250 g šećera
1 kesica vanilin-šećer
200 g šećera
sok od 1 limuna
Priprema:
Belanca umutiti u čvrst sneg pa dodati očišćen i samlevene bademe, samlevene lešnike, šećer i vanilin-šećer. Umesiti testo i ostaviti ga 1 sat da odstoji na hladnom mestu. Dasku za mešenje testa posuti šećerom i na njoj ti testo debljine 0,5 sm. Modlicom vaditi polumesece, ređati ih u podmazanu tepsiju i peći na umerenoj temperaturi. Pečene kolače ostaviti da se ohlade a u međuvremenu napraviti glazuru: sipati u činiju šećer, dodati sok od jednog limuna kap po kap i mutiti dok glazura postane tečna. Ohlađene kolače preliti glazurom i ostaviti ih da se glazura osuši. Držati ih na hladnom. Rok trajanja jedan mesec.