Potrebno je: 2 šolje od bele kafe struganih jabuka
1,5 za belu kafu šećera
1 šolja za belu kafu griza
1 celo jaje
1 šolja za belu kafu mlevenih oraha
1/2 šolje za belu kafu ulja
1 prašak za pecivo
1 šolja za belu kafu mleka
Preliv:
100 g čokolade za kuvanje
1/2 šolje mleka
1 kašika butera ili margarina
4 kašike šećera
Priprema:
Od pomenutih narmirnica napraviti ujednačenu masu, razliti je u podmazan pleh i peći na umerenoj temperaturi. Kada je testo pečeno izvaditi ga iz pećnice, ostaviti ga da se ohladi i ohlaćeno testo preliti prelivom od čokolade. Preliv se priprema tako što se sve namirnice za pripremanje preliva stave u šerpicu i zagreju na tihoj vatri dok se ne dobije ujednačena masa, kojom se tada prelije kolač. Preliveni kolač ostaviti da odstoji sve dotle dok se preliv stegne a zatim kolač iseći na kocke i služiti.