Potrebno je: Za testo
7 jaja
8 kašika šećera
4 kesice pudinga od maline ili jagode
1/2 kašičiće praška za pecivo
Za fil
500 ml mleka
2 kesice pudinga od vanile
250 g putera
200 g prah-šećera
1 vanilin šećer
Glazura
150 g prah-šećera
malo vode
par kapi ekstrata maline ili jagode
ili gotova glazura u prahu
Priprema:
Patišpanj
Od belanaca umutiti čvrst sneg sa šećerom pa dodavati postepeno žumanca i kad se dobro umuti dodati prašak za puding pomešan sa praškom za pecivo. Četvrtasi dublji pleh (40×30 cm) obložiti papirom za pečenje, pa sipati umućenu masu i ispeći patišpanj.
Pečeni patišpanj ohladiti i preseći na dva dela vertikalno.
Fil
Puding od vanile skuvati u pola litra mleka i ostaviti da se ohladi. Puter penasto umutiti sa prah šećerom pa sjediniti sa ohladenim pudingom u krem.
Glazura
150 g prah šećera pokvasiti sa malo vode i dodati nekoliko kapi ekstrata maline, da smesa ne bude ni previše gusta ni previše meka.
Filovanje
Staviti jednu koru, preko nje premazati fil i završiti drugom korom, sve preliti glazurom od šećera, pa seći na kocke.