Sastojci:
620 g cvetova karfiola
600 g krastavaca
400 g šargarepe
300 g crvenog kupusa
200 g zelenog kupusa
240 g crvene paprike
240 g žute paprike
1,5 l vode
0,5 l vinskog sirćeta (8%)
sok od 1 limuna
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Pikantfix-a kiselog ili ljutog Priprema:
Svo povrće operite, očistite i odmerite potrebne količine. Paprike isecite na rezance, krastavce i šargarepu na kolutiće, kupus narendajte, a karfiol razdvojite na cvetiće.
Pripremljeno povrće pomešajte. Rasporedite ga u tegle. Vodu sipajte u lonac, dodajte vinsko sirće, šećer, limunov sok i sadržaj kesice Pikantfix-a kiselog (ili ljutog). Kada provri kuvajte još 3 – 5 minuta.
Vrućom tekućinom prelijte povrće naslagano u teglama. Tegle zatvorite poklopcima na navoj i okrenite ih da odstoje na poklopcu oko 5 minuta.
Čuvajte na suvom i hladnom mestu.