SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Turšija - karfiol i šargarepa
adminDate: CETVRTAK, 2010-08-19, 9:57 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Potrebno je:
5 kg karfiola
1 kg šargarepe
5 l vode
250 gr soli
125 gr šećera
250 ml sirćeta (BIP)
1 kesica konzervansa
1 kesica vinobrana
Povrće dobro oprati, karfiol odvojiti na cvetove a šargarepu iseći na polovinu ili ostaviti celu.
U vodu staviti so i šećer,prokuvati je i ohladiti. Dodati sirće, konzervans i vinobran i sve dobro promešati. Karfiol i šargarepe staviti u tegle,zaliti sa tečnošću. Poklopiti i ostaviti da odstoji na temperaturi nižoj od 10 °C najmanje 25 dana kako bi se ukiselilo.
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz