SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Pekmez od šipuraka
adminDate: CETVRTAK, 2010-08-19, 9:27 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Potrebno: zreo šipurak, šećer
Zrele šipurke očistiti, oprati, staviti u čist sud, doliti malo vode koliko da šipurci ogreznu i kuvati. Kada su kuvani, ohladiti ih, a zatim propasirati i procediti kroz sito, kako bi se odstranile dlačice od šipuraka. Proceđen sok kuvati sa šećerom. Na jedan litar soka potrebno je 500 grama šećera (po želji može i više). Pekmez kuvati na jakoj vatri. U toku kuvanja pekmez stalno mešati. Gotov vruć pekmez sipati u prethodno pripremljene i zagrejane tegle, a zatim ih hermetički zatvoriti.
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz