admin | Date: CETVRTAK, 2010-08-19, 9:30 PM | Message # 1 |
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
| Potrebno: 1kg višanja, 1.25kg šećera Višnje oprati, očistiti i izvaditi im koštice. U posudu za kuvanje redati višnje i pri tome svaki red posuti še ćerom. Sud sa ovako pripremljenim višnjama staviti na sasvim tihu vatru dok se šećer ne istopi, a onda pojačati vatru i kuvati dok se slatko ne zgusne. Pošto višnje puš taju vodu, to kada je sok od slatka dovoljno gust, skloni ti posudu sa vatre, ostaviti je da odstoji desetak minuta dok višnje ne puste vodu, pa ih ponovo još malo kuvati. Kada je gotovo, slatko skinuti sa vatre, pokriti ga čistom salvetom i ostaviti da stoji preko noći. Sutradan slatko sipati u flaše.
|
|
| |