admin | Date: CETVRTAK, 2010-08-19, 9:31 PM | Message # 1 |
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
| Potrebno: 1kg kupina, 1,5kg šećera, 1 limun Krupnije kupine prebrati, zatim ih oprati (najbolje u većoj cediljci) pod mlazom vode, a zatim ih dobro ocediti. U veću i širu šerpu staviti red kupina, red šećera. Šerpu sa ovako pripremljenim kupinama pokriti čistom salvetom i ostaviti na hladnom mestu. Najbolje je ovo učiniti uveče, a slatko kuvati sutradan rano ujutru. Kada se šerpa sa kupinama i šećerom pristavi na štednjak, treba doliti jednu čašu vode i dodati limun isečen na kolutove. Slatko kuvati na jačoj vatri, dok ne bude gusto kao med. Tada ga treba skloniti sa vatre, oprezno skinu ti penu, pokriti vlažnom salvetom preko šerpe i ostaviti da se ohladi. Gotovo slatko oprezno sipati u čiste suve tegle i hermetički zatvoriti.
|
|
| |