SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Čokoladna marmelada od jabuka
adminDate: CETVRTAK, 2010-08-19, 9:38 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Sastojci
1,5 kg. jabuka
800 gr. šećera
sok od jednog limuna
80 gr. kakaa
1 kesica vanil secera
oko 1,5 l. vode

Priprema
Jabuke dobro oprati, očistiti i iseći na manje kocke. Ljuske i sredinu sa semenkama zamotati u gazu, zavezati i staviti u šerpu zajedno sa iseckanim jabukama, sipati vode tek toliko da pokrije sve, dodati sok od jednog limuna i staviti da se kuva na tihoj vatri 20 minuta. Jabuke procediti, samleti u blenderu, dodati im 800 gr. šećera, kakao i vanil šećer i kuvati oko 30 minuta na srednjoj temperaturi, povremeno mešajući.
Dobićete oko 1,5 kg marmelade.

Napomena Vašeg urednika: nisam pravila, ali sam probala jednu drugu varijantu koju pravi moja mama. Umesto kakaa, pred kraj kuvanja možete dodati jednu crnu čokoladu za jelo i kuvanje. Fantastična varijanta, ima divan ukus, a na račun toga možete da stavite malo manje šećera.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz