SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Domaci kecap
adminDate: CETVRTAK, 2010-08-19, 9:48 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Potrebni sastojci:

1 konzervans
150gr gustin
1dcl sirce
3dcl caj od origana
1kasa bij.bibera
1/2kg secera
150gr soli
15kg paradajza

Priprema jela:

Paradajz oprati,isjeci i staviti da prokuha pa ga procijediti kroz djevdjir.U paradajz dodati so i secer i staviti da se kuva.Kad se vec pocne zgusnjavati dodati navedene zacine i nastaviti kuvati.Na samom kraju dodati gustin razmucen u malo vode i konzervans,pustiti par minuta da vri.Sipati vruc kecap u sterilisane tegle,ostaviti preko noci da se ohladi pa povezati celofanom.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz