150 ml svežeg
soka od limete
(ili limuna),
mango ili papaja,
4 belanca,
170 g šećera,
kesica želatina,
1 cela limeta ili limun,
rendana kora
od 2 limete
ili od 2 limuna. Umutiti čvrst sneg od belanaca sa šećerom. Umešati pažljivo sok i koru od limeta. Zatim dodati rastopljen želatin pripremljen po uputstvu na kesici.
Kalup za kuglof nakvasiti vodom, pa sipati pripremljenu penu od limete. Staviti u frižider da odstoji najmanje 3 sata da se želatin stegne.
Limetu dobro oprati vrelom vodom, posušiti i narendati koru, a onda iscediti sok.
Neko egzotično voće po izboru (papaja, mango ili dr.), očistiti i ispasirati, pa dodati sok i koru od limete. Staviti oko sat i po u friz. Svakih 15 minuta mešati masu.
Zatim iseći penu od limete na kriške i dodati deo pirea od voća, pa poslužiti ukrašeno kriškama limete ili limuna.