700 g bresaka,
200 g pirinča,
250 g šećera,
korica limuna,
na vrh noža soli.
Krem:
1/4 l mleka,
1/4 l slatke pavlake,
4 žumanca,
70 g šećera,
kupine,
šlag,
kesica vanilin šećera. Oprati rižu i skuvati je u malo posoljenoj vodi. Kada omekša, ocediti i isprati hladnom vodom, pa ponovo ocediti.
Krem:
Umutiti penasto žumanca i šećer, polako dolivati toplo mleko u kome je zakuvana vanila. Kuvati na pari, neprestano mešajući dok se ne zgusne. Krem prohladiti i postepeno umešati u ohlađenu rižu.
Oprati breskve, očistiti od koštica (nekoliko ostaviti po strani) i sa šećerom mikserom umutiti u penu.
U rižu dodati nekoliko bresaka očišćenih i sitno isečenih i toliko voćne pene da se dobije krem. Njime puniti čaše ili činije, pa staviti na hladno mesto da se dobro rashladi. Ukrasiti šlagom i kupinama.