CETVRTAK, 2024-03-28
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » SVE O LJUBAVI » TAJNE ZAVODJENJA... » PREKID EMOTIVNE VEZE2 - patnja ili olaksanje?
PREKID EMOTIVNE VEZE2 - patnja ili olaksanje?
adminDate: PETAK, 2010-07-30, 10:36 AM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Znakovi zemlje (Bikovi, Device i Jarci) vrlo su odgovorni i savesni, a uglavnom i vode racuna o svom partneru. Njihove emocije pre svega zbog osnovnog sklopa temperamenta duze sagorevaju, teze se odlucuju na promjene i u stanju su da prilicno dugo "popravljati" nezadovoljavajuci odnos. Svaka promena u njima budi osecaje nesigurnosti i strah od potrebe za privikavanjem na drugacije uslove. Nekima je tesko zrtvovati i svoju licnu sigurnost sa dosadasnjim partnerom, narocito ako je u ceo odnos upletena i porodica.

Bikovima tesko pada da prekinu vezu, cak i onda kad se u njihovom zivotu pojavi nova osoba. Retko kad ce pozeleti da se rastanu zbog monotonije ili dosade, jer ih cesto izjednacavaju ili brkaju sa stabilnoscu i sigurnoscu. Onda kada ih zahvati kriza, nece se usuditi da svom partneru saopste da je kraj, ali njihovo ponasanje ce se promeniti. Ukoliko je njihov partner, bar, malo pronicljiv, moci ce da shvati kako nesto zaista nije u redu. Kad do raskida ipak dodje, Bik jos dugo nece moci da dodje sebi, skloni su produzenim depresivnim raspolozenjima i patnji.

Za razliku od Bika, Device i Jarci vole da kalkulisu. Jarci znaju biti u izvesnom smislu i grubi kad u sebi prelome odluku, da je romansi zaista dosao kraj. Dok Device , znaju dugo da balansiraju i vesto da spekulisu ili da igraju igru, nesto nalik "partiji saha". I tek kada budu zaista sigurni u ishod svoje nove veze ili u njenu sigurnu realizaciju, onda ce i saopstiti svojoj dojucerasnjoj ljubavi "da im je potrebno neko vreme za sebe i da zele biti sami".

Vazdusni znakovi (Blizanci, Vage i Vodolije) su pravi majstori, po stilu i brzini kojom prekidaju svoje veze. Blizancice poput male dece koja su tek nesto sitno zgresila, lepo zamoliti svog partnera za oprostaj i razumijevanje za njihovu vetropirastu prirodu, ili, pak za razumevanje u promenljivosti njihovih osecaja: "jer �ivot je tako kratak". Dok Vage, su pravi stilisti skoro u svakoj situaciji, te ce svojim umilnim glasom i skrusenim drzanjem objasniti kako su nastale neke nepredvidjene promene i kako im vise od svega treba partnerovo ljudsko razumijevanje. A za to vreme novi partner ce ih "cekati pred vratima". Ni Vodolije, nece moci dugo da sakrivaju novu ljubav, jer njima je apsurdno da bilo sta skrivaju. Sem toga, oni su i sasvim nezavisni i nesputani, smatraju da je sve dozvoljeno stoga ce i svako posebno objasnjavanje i izvinjavanje smatrati izlisnim. U stvari sve ce pokusati da rese na prijateljski i nekonvencionalan nacin: upoznat ce svog novog partnera sa bivsim nastojeci da ih uvere, kako bi bilo dobro da se i nakon svega svi nastave druziti zajedno. Za cudo ili ne, to ce im u mnogim slucajevima, cak i poci za rukom.

Vodeni znakovi (Rakovi, Skorpioni i Ribe) vrlo duboko i dramaticno shvataju skoro sve sto se tice ljubavi. Umiranje ljubavi za Rakove i Ribe Rakova ili Riba Rakove i za Ribe . Dok Skorpioni nesto je najtuznije u zivotu, tako da skoro svaki korak u dugotrajnom procesu raskidanja veze moze imati i dosta slicnosti sa scenama iz nekih antickih tragedija ili sa romanticnim melodramama. Uz sve ljubavne muke kroz koje prolaze pratice ih i osjecaj krivice, jer "njima je tako tesko da nekome nanesu bol ili da slome srce". Ali, zato neki od umeju i dugo da vode paralelni zivot, gajeci u sebi dovoljno emocija za nekoliko paralelnih ljubavi. Pri tome, kao da nisu ili da odbijaju da budu svesni, koliko zapravo ta njihova dvostruka igra moze da bude veoma bolna za sve one koji su umesani u takav kosmarni odnos. A onda kada jednom budu uhvaceni na delu, oni ce prvo u naletu emocija straha, panike i krivice uporno sve poricati, da bi zatim grcajuci u suzama polako sve i priznali. Sto skoro podjednako vazi i za , spadaju u red znakova koji, cak pomalo i mazohisticki umeju da uzivaju u cinu prekidanja veze. Naravno, istina je i da ce njih boleti srce, ali, ipak skoro da nece propustiti priliku da nanesu malo patnje i onome koga ostavljaju.

 
FORUM » SVE O LJUBAVI » TAJNE ZAVODJENJA... » PREKID EMOTIVNE VEZE2 - patnja ili olaksanje?
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz