PETAK, 2024-03-29
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » SVE O LJUBAVI » TAJNE ZAVODJENJA... » Muške priče vs. ženske priče
Muške priče vs. ženske priče
adminDate: SUBOTA, 2010-08-28, 9:38 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Znate da je dobra komunikacija ključna za sjajnu vezu. To ste već čule, upravo na ovim stranama u Cosmu. Ali evo nečeg što bi moglo da bude iznenađenje: nije najvažnije sinhronizovano komunicirati u nekim velikim, važnim momentima; ono što ima najviše značaja za vašu vezu je način na koji razgovarate u svakodnevnom životu. Uostalom, poznato je da muškarci i žene imaju različite stilove komunikacije i da nam je nekada za razumevanje muških glava potreban ni manje ni više nego prevodilac. Pokušajte da pronađete način da premostite ovaj jaz među vama, za početak, zu Cosmo, bez prevodioca. Slede uputstva za prevazilaženje najčešćih prepreka u komunikaciji i bolje međusobno razumevanje.

PROBLEM U KOMUNIKACIJI - U kolima

● Muški stil: On je u fazonu: mir, tišina i put pred vama - savršena prilika da se zajedno opustite u tišini.

● Ženski stil: Vi to vidite kao savršenu priliku da sami, bez ometanja sa strane, prodiskutujete... na razne teme.

Kako premostiti jaz: Probajte da s vremena na vreme igrate po njegovim pravilima. Vaš dragi obožava ovakve momente: prosto da bude sa vama, uživa u datom trenutku, bez nepotrebnih reči. Ako naučite da zajedno uživate u takvim trenucima - i povremeno se opustite na njegov način - ostvarićete jednu novu vrstu bliskosti. Ali pre nego što to postignete, treba da vam ta tišina postane prijatna. Tišina mnoge žene čini nervoznima i osećaju snažan poriv da je prekinu. Ali to je moguće promeniti. Kada nastupi zatišje, umesto da mislite „Mi smo nekompatibilni“, recite same sebi: „Ovo je tako lepo - potpuno smo opušteni jedno sa drugim.“ Napokon, upravo to je po sredi. Naravno, ne mora uvek da bude po njegovom. U stvari, kada želite o nečemu da popričate, upravo ovo su najbolji trenuci. Muškarcima je prijatnije da pričaju o nečem ozbiljnom kada sedite jedno do drugog, jer licem-u-lice je stav koji asocira na borbu i može da ih natera u defanzivu. Kada podstaknete neku temu budite direktne. Recimo, „Volela bih da kratko popričamo o X“. Podelite sa njim svoja razmišljanja i upitajte ga šta on misli o tome. A onda mu dajte vremena da razmisli o toj stvari dok vi uživate u miru i tišini.

PROBLEM U KOMUNIKACIJI - Posle svađe

● Muški stil: On želi da sklopite primirje i krenete dalje, što u bukvalnom prevodu znači „skinete se, vodite ljubav, popravite stvari.“

● Ženski stil: Vi ne možete da prestanete da razmišljate o svađi i još više vas izluđuje to što on to tako olako otpisuje.

Kako premostiti jaz: Prvo, shvatite da se on ne ponaša (namerno) kao bezosećajni skot. „On misli: posvađali smo se, to je gotovo, hajde da se opet zbližimo“. Ali, naravno, on to neće tako reći. Muškarci brže prelaze preko svađa - njihova ljutnja brže splasne - i milovanja su znak njegovog iskrenog truda da popravi nastalu štetu. Stvar je u tome da mnogi muškarci smatraju da je voditi ljubav i reći „Volim te“ jedno te isto, pa je pokušaj da pređete na seks u stvari njegov način da postigne pomirenje. To ne znači da morate to da prihvatite. Žene često pre fizičkog kontakta moraju opet da osete bliskost, dok je za njega upravo seks jedini način koji zna da povrati osećanje bliskosti. Znači da imate isti cilj - povratiti ovo osećanje - samo vam se načini da to postignete razlikuju. Najbolja strategija za vas je da verbalno objavite primirje. Recite mu: „Znam da više nismo u svađi, ali me to i dalje boli“, tako da on shvati da se još niste sasvim oporavile. A onda mu predložite nešto što bi moglo da bude uvertira u seks i što će vama povratiti osećaj bliskosti, recimo maženje na kauču. Tako će vam srce opet biti na mestu kada se osetite raspoloženo za nešto strasniju akciju pomirenja.

 
FORUM » SVE O LJUBAVI » TAJNE ZAVODJENJA... » Muške priče vs. ženske priče
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz