CETVRTAK, 2024-04-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » SAVETI ZA VASU LEPOTU » Oslobodite se peruti
Oslobodite se peruti
adminDate: PONEDELJAK, 2010-12-06, 7:04 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Ukoliko imate perut, bilo suvu ili masnu, birajte šampon koji je napravljen specijalno za taj problem.

Iako je perut dobra za naše teme, jer to znači da se obnavljaju kožne ćelije, ona nikako nije dobra kada je vidljiva bilo na glavi bilo na odeći, jer to znači da je došlo do nekakvog poremećaja.

Postoje suva i masna perut. Suva je u većini slučajeva vidljiva i na odeći, a pojavljuje se kada je teme suvo. Masna je znak preteranog lučenja žlezda. Takva perut je veća i lepi se za kosu.

Podrazumeva se da je perut neprijatna za onoga ko se sa njom bori, ali utešno je znati da sa njom može i da se izbori, i to u roku od nekoliko sedmica. Za početak, razmislite da li ste zapustili negu svoje kose ili joj, pak, pridajete previše pažnje.

Ako je slučaj ovo drugo, to znači da prečesto koristite šampone, regeneratore ili razne preparate za oblikovanje frizure, a oni prilično negativno utiču na kosu i njen koren i samo pospešuju pojavu peruti. Ukoliko imate perut, bilo suvu ili masnu, birajte šampon koji je napravljen specijalno za taj problem.

Nećete dugo za njim tragati, jer danas svaka kozmetička kuća ima šampon protiv peruti. Koristite ga barem mesec dana da biste videli rezultate, ali znajte da to nije dovoljno.Morate promeniti i ishranu. Uvrstite na jelovnik žitarice, piletinu i morske plodove, jer u sebi imaju cink.

Perut može biti i posledica stresa, nezadovoljstva i neraspoloženja, pa pokušajte da se opustite u društvu prijatelja, da se bavite sportom i slobodno vreme što lepše iskoristite.Obratite pažnju na higijenu češlja i četke za kosu. Perite ih što češće i detaljnije nego ranije, a najbolje je da to radite šamponom, kada perete kosu.

 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » SAVETI ZA VASU LEPOTU » Oslobodite se peruti
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz