Džem od jagoda sa ananasom Sastojc:
650 g jagoda
350 g ananasa
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 3:1
350 g šećera
Pripremite: Jagode operite, očistite, odmerite 650 g i sitno ih iseckajte. Ananas oljuštite, odstranite koren, sitno iseckajte i odmerite 350 g.
Priprema:
U dubljoj šerpi dobro pomešajte voće, šećer i Džemfix. Neprestano mešajući stavite da se kuva dok ne provri. Kada provri kuvajte još 1-3 minuta, pritom smesa treba neprestano da ključa.
Po potrebi skinite penu i nalijte džem odmah do vrha u pripremljene tegle. Tegle zatvorite poklopcem na navoj, okrenite ih naopako i ostavite da odstoje na poklopcu oko 5 minuta.
Vratite tegle u normalan položaj i odložite ih na tamno mesto.
Napomena: Proces želiranja može da potraje i do 7 dana.