PETAK, 2024-04-26
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » VELIKI KUVAR - recepti » SPRAVLJANJE DEZEMA » Dzem od jagoda
Dzem od jagoda
adminDate: PETAK, 2010-07-30, 9:26 AM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Dzem od jagoda

Sastojci

3 kg jagoda
1,5 kg šećera

Priprema

Jagode očistiti od peteljki i dobro oprati. Staviti u veću šerpu i posuti šećerom. Ukoliko ste u stisci s vremenom možete ih ostaviti da prenoće u frižideru pa kuvati sutradan, a možete kuvati i odmah. Džem treba lagano da krčka, povremeno ga treba promešati i skinuti penu koja se nakupi. Tegle i poklopce dobro oprati i staviti u rernu da se sterilišu najmanje 1 sat na temperaturi od 100°C. Džem kuvati 1 do 1,5 sat. Za probu, staviti malo džema na tacnu da se ohladi. Ako se ne razliva, znači da je kuvan. Vreo džem sipati u vrele tegle i odmah zatvarati originalnim poklopcima ili povezati celofanom navlaženim alkoholom. Ušuškati ih dobro u vuneno ćebe ili perjani jastuk, a može i oboje, i ostaviti da se lagano hladi. Ukoliko se strogo pridržavate ovog recepta, konzervans ne treba dodavati, džem se sigurno neće pokvariti.

 
FORUM » VELIKI KUVAR - recepti » SPRAVLJANJE DEZEMA » Dzem od jagoda
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz