SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Šampinjoni u bešamel sosu s limunom
adminDate: SUBOTA, 2010-08-28, 8:21 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
300 g šampinjona
2 čena belog luka
1 ravna kašika brašna
3 dl vode
100 g posnog majoneza
pola limuna
ulje
so
biber

Šampinjone možete ostaviti cele, a možete ih isitniti u zavisnosti od ukusa i namene
(ako sasvim isistnite šampinjone, recimo na režnjeve, možete jelo servirati kao sos).

Šampinjone posoliti i izdinjstati na malo ulja.

Brašno razmutiti u malo hladne vode i dodati šampinjonima, promešati, zatim naliti
ostatkom vode i mešati par trenutaka.
Dodati sitno iseckan beli luk i biber uz neprekidno mešanje, zatim majonez i sok od
polovine limuna, mešati dok se masa ne ujednači.

Servirati toplo.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz