SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Kečiga u vinu sa krompirom
adminDate: SUBOTA, 2010-08-28, 8:28 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
1 kg kečige,
začin od povrća,
belo vino,
krompir,
limun,
peršun,
so.

Krompr obariti u vodi i pri kraju kuvanja posoliti.
Ribu očistiti i izvaditi škrge i žile, pa oprati i staviti u dublju posudu. Zatim, preliti belim vinom da do pola ogrezne i sipati šolju vode.
Nakon toga, dodati opran i sa korom, isečen na kriške limun. Začiniti začinom od povrća i po ukusu posoliti. Poklopiti i kuvati oko 15 minuta (riba treba da vri).
Kada je kuvana, ocediti i izvaditi na tanjir za ribu, a okolo poređati kuvan krompir i posuti iseckanim listom peršuna.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz