SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Dagnje (mušule) u sosu
adminDate: SUBOTA, 2010-08-28, 8:29 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
1,5 kg dagnji,
1 glavica crnog luka,
200 g soka od paradajza,
3 cela paradajza,
1 veza peršuna,
1 kašike prezli,
3 čena belog luka,
1,5 dl belog vina,
origano,
biber,
so.

Propržiti iseckanu glavicu crnog luka. Dodati sok od paradajza i belo vino pa kad proključa u smesu izručiti oljušten i rukom izgnječen paradajz i beli luk.
Na kraju, posoliti i pobiberiti. Dodati origano, sitno iseckan peršun i prezlu.

U veću šerpu izručiti oprane školjke i ne dodavati vodu. Prekriti čistom krpom i uključiti ringlu.
Ne mešati već samo treskati šerpu dok sve školjke ne puste tečnost i ne otvore se. Posle desetak minuta skinuti sa ringle i preliti pripremljenim sosom.

Servirati dok je još toplo.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz