SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Pita od heljdinih kora
adminDate: SUBOTA, 2010-08-28, 8:32 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
1/2 kg heljdinih kora za pitu
3-4 srednja krompira
malo soli, bibera
malo ulja
1 glavica crnog luka
2 dl kisele vode
1 veza peršunovog lista

Krompir obariti, ohladiti, oljuštiti, ispasirati i začiniti sa solju, biberom i sitno seckanim peršunovim listom.
Koru premazati mešavinom kisele vode i ulja. Na to staviti drugu koru i ponoviti premaz. Zatim na istu koru staviti fil tj. krompir koji smo začinili. Spojiti krajeve i rolati. Postupak ponavljati dok se materijal ne utroši. Na kraju sve pruteve premazati sa ostatkom vode i ulja.
Ređati u blago nauljen pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 20 minuta.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz