500 g ribe,
80 g krompira,
100 g kuvanog pirinča,
100 g korena kelerabe,
50 g korena celera,
50 g šargarepe,
1 paradajz,
1 kašika suvog biljnog začina,
1 kašika lista peršuna,
2 kašike soka od limuna,
2 kašike maslinovog ulja,
2 čena belog luka,
1 grančica celera,
koren peršuna,
1,5 l vode,
biber,
so. Ribu očistiti i oprati. Šargarepu, kelerabu, celer, pešunov koren i krompir očistiti i staviti u hladnu vodu da se kuva. Kada je povrće napola kuvano dodati ribu, celerovu grančicu i beli luk. Zatim, posoliti i pobiberiti.
Kuvati još dvadesetak minuta da povrće omekša. Tada ribu izvaditi i supu procediti. Kuvano povrće iseći na kockice. Ribu očisiti od kostiju i iskidati na manje komade.
U proceđenu supu dodati povrće, kuvani pirinač, maslinovo ulje i komadiće ribe. Staviti na vatru da još jednom proključa. Po ukusu začiniti i dodati sok od limuna.
Paradajz preliti vrelom vodom i oljuštiti. Zatim, iseći na tanje kolutove pa dodati u supu kad bude sipana u tanjire. Posuti kašikom isckanog lista peršuna i služiti.