SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Istočnjački rižoto
adminDate: SUBOTA, 2010-08-28, 8:38 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Pirinač,
300 g tikvica,
150 g praziluka,
200 g šargarepe,
300 g pečuraka,
150 g paprika,
200 ml soka od paradajza,
3 kašike ulja,
soja sos,
biber,
so.

Integralni pirinač dugog zrna opati i skuvati (da ga bude oko 500 g).

Na zagrejanom ulju propržiti šargarepu isečenu na tanke štapiće. Posle jednog minuta dodati praziluk sečen na štapiće, a nakon toga i tikvice sečene na štapiće. Na kraju dodati krupno sečene pečurke.

Kratko propržiti i naliti soja sosom i sokom od paradajza. Začiniti i ostaviti da se kuva još 2-3 minuta.

Na 4 tanjira staviti pirinač u obliku kruga; U sredinu sipati ragu od povrća i služiti.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz