500 g krupnog belog pasulja,
3 glavice crnog luka,
2 zelene paprike,
2 paradajza,
2 šargarepe,
1 ljuta paprika,
1 koren celera,
1 koren paškanata,
1,5 kašika aleve paprike,
2 lovorova lista,
peršunov list,
crni biber,
ulje,
so. Oprati pasulj, preliti vodom i staviti da se kuva. Dodati glavicu iseckanog crnog luka, šargarepu, koren celera, očišćene i iseckane paprike, polutke jednog paradajza, koren paškanata i polutke ljute zelene paprike.
Nakon nekog vremena posoliti, pouljiti i pobiberiti, pa nastaviti sa kuvanjem. Na kraju dodati listove lovora i pola kašike crvene mlevene (aleve) paprike.
Zagrejati ulje pa na njemu pržiti na rebarca isečen preostali crni luk. Zatim, posoliti i pobiberiti, posuti iseckanim peršunom.
U pouljenu keramičku (vatrostalnu) posudu izručiti pasulj. Odozgo poređati paradajz isečen na krugove. Sipati vodu u kojoj se kuvao pasulj i dodati dinstani luk.
Crvenu mlevenu papriku propržiti na malo ulja i preliti pasulj u posudi. Poklopiti i peći u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni oko 45 minuta.
Pred služenje preko jela staviti nekoliko feferona ili mladi crni luk.