SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Posne punjene pečurke
adminDate: SUBOTA, 2010-08-28, 8:47 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
1/2 kg krupnih šampinjona,
120 g kukuruza šećerca,
200 g šargarepe,
200 g tikvica,
1 glavica crnog luka,
60 ml kečapa,
2 kašike ulja,
origano,
biber,
so.

Šampinjone obrisati čistom krpom i odvojiti drškice. Drškice sitno iseckati, a šeširiće ostaviti za punjenje.

Na umereno zagrejanom ulju prodinstati sitno isečenu glavicu crnog luka. Kad luk porumeni dodati sitno isečenu tikvicu. Dinstati koji minut.
Zatim, dodati izrendanu šargarepu i kukuruz šećerac. Naliti kečapom, začiniti i dinstati oko 3-4 minuta.

Pripremljenom smesom puniti šeširiće pečuraka. Poređati u dobro nauljen pleh. Posuti origanom i peći u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni, oko 15 minuta.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz