PETAK, 2024-04-26
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » VELIKI KUVAR - recepti » POSNA JELA » Zapečeni povrćnik
Zapečeni povrćnik
adminDate: SUBOTA, 2010-08-28, 8:58 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
200 g crnog luka,
2 paprike babure,
1 šargarepa,
3 krompira,
70 g pirinča,
500 g pelat paradajza,
list celera,
1 dl ulja,
peršun,
biber,
so.

Pirinač oprati i ocediti, a povrće očistiti i oprati.

Na ulju propržiti krompir isečen na kockice. Dodati pirinač, krupnije sečenu papriku, na rebarca isečen crni luk i šargarepu isečenu na kolutove.

Zajedno sve propržiiti i dodati isitnjen paradajz, iseckan peršun, iseckan list celera, malo mlevenog bibera i so.

Preliti sa 2,5 čaše vode i staviti u zagrejanu pećnicu se peče dok povrće ne omekša.

 
FORUM » VELIKI KUVAR - recepti » POSNA JELA » Zapečeni povrćnik
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz