U 8 SATI – DORUČAK
Pola bageta sa sirom,
Tost sa omletom i paradajzom,
Musli sa voćem ili
Integralni kroasan sa mermeladom. U 11 SATI – UŽINA
Uzeti jednu voćku po izboru,
Parče integralnog hleba sa šargarepom,
Parče integralnog hleba i 30 g barene šunke,
ili samo malo mladog sira.
U 13 SATI – RUČAK
Belo pileće meso i salata od kupusa,
Goveđa šnicla sa povrćem,
Porcija pirinča i povrća,
ili paprika sa posnim sirom.
U 16 SATI – UŽINA
Espreso kafa i 2 kugle sladoleda,
Pomorandža i banana,
Kriška lubenice ili jabuka,
Čaj i krosan.
U 19 SATI – VEČERA
80 g piletine, malo makarona i mali paradajz,
Tost sa belim pilećim mesom i krastavcima,
Zapečen krompir, malo kiselog mleka i paradajz,
Začinjen omlet sa pečurkama.
U 22 SATA – PRE SPAVANJA
100 g sremskog sira sa voćem,
Banana i malo mladog sira,
Jogurt sa svežim voćem,
ili 120 g kefira i 80 g svežeg soka.
Napomena: Dozvoljen dnevni unos kalorija je 1400. Važno je da u toku dana pijete puno tečnosti - 2-3 l vode i voćnih čajeva.
U ishranu treba ubaciti prirodne sagorevače masti kao što su: voće, povrće, integralni proizvodi i belančevine.
Najveće greške u shrani su: 1. Jesti mnogo i retko i 2. Biti gladan između obroka. Zapravo treba jesti češće ali pomalo, jer tako sagorevate kalorije, rezerve masti se brže tope a šećer ostaje na istom nivou i tako se isključuje napad gladi; Takođe, organizam ne troši svu energiju na varenje velikih količina hrane, a metabolizam se ubrzava. Ako jedete retko i mnogo, glad se brzo javlja jer hrana još nije svarena pa telo traži još hrane.