UTORAK, 2024-04-16
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » DRUSTVO I NAUKA » KOMPJUTERI I OSTALA TEHNIKA » I Pirate Bay rekao zbogom torrentima!
I Pirate Bay rekao zbogom torrentima!
adminDate: UTORAK, 2012-02-21, 2:50 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Švedski Pirate Bay, najveći svjetski BitTorrent tracker na kojem su korisnici do sada slobodno mogli skidati i razmjenjivati multimediju i programe, objavio je kako će 29. veljače izbrisati sve datoteke koje je razmijenilo viŠe od 10 osoba.

Odluka je izazvala paniku među korisnicima Pirate Baya, no malo toga će se ustvari promijeniti jer će sve datoteke ostati dostupne putem magnet linkova. Oni rade na sličnom principu kao i trackeri, no ne trebaju trackere za pronalazak informacije o 'peerovima'. Tako da će torrenti moći funkcionirati čak i ako se ugase svi trackeri.

U Pirate Bayu tvrde kako je to u biti samo 'korak naprijed u tehnologiji' te da se niŠta neće promijeniti time Što korisnici viŠe neće moći skidati torrent datoteke. Prvi korak će poduzeti 29. veljače. No, umjesto da obriŠu odjednom sve torrent datoteke, za početak će biti izbrisane samo datoteke koje je taj dan razmijenilo viŠe od 10 osoba kako bi korisnici i dalje mogli skidati manje popularne sadržaje.

Korisnici će sadržaj torrent datoteka tako i dalje moći skidati, no neće to viŠe činiti putem Pirate Bay servera već će ih preuzimati od drugih korisnika. Također i dalje će moći uploadati torrent datoteke koje će Pirate Bay potom konvertirati u magnet linkove. 'Ne idemo nikuda. S torrentima ili bez njih, tu smo da ostanemo', poručili su iz Pirate Baya.
 
FORUM » DRUSTVO I NAUKA » KOMPJUTERI I OSTALA TEHNIKA » I Pirate Bay rekao zbogom torrentima!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz