admin | Date: CETVRTAK, 2013-03-21, 8:35 AM | Message # 1 |
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
| Nudimo vam kratak pregled okvirnih mera ako vam vaga nije pri ruci.
1 paradajz srednje veličine = 100 grama 1 šargarepa srednje veličine = 100 grama 1 krompir srednje veličine = 90 grama 1 glavica crnog luka srednje veličine = 90 grama 1 glavica belog luka srednje veličine = 6 grama 6-7 kašika vode = 1 dl vode 1 puna kašika šećera = 25 grama 1 puna kašika šećera u prahu = 30 grama 1 ravna kašika šećera u prahu = 15 grama 1 puna kašika brašna = 25 grama 1 ravna kašika brašna = 12 grama 1 puna kašika meda = 50 grama 1 kašika prezli = 15 grama 1 kašika ulja = 15 grama 1 kašičica (kafena) vode = 5 grama vode 1 kašičica mlevene kafe = 6 grama 1 kašičica soli = 5 grama 1 kocka šećera = 5 gramaPraktično je znati i nešto o opisnim temperaturama rerne. Peći u vreloj rerni znači peći na maksimalnoj temperaturi, tj. 220-230 stepeni Celzijusa, odnosno 425-450 stepeni Farenhajta, umerena temperatura je 180-190, odnosno 350-375, a lagana 140-160, odnosno 275-325.
|
|
| |