SOK OD VISNJA - SPRAVLJANJE PICA - MALI KUVAR - zabavni INTERNET MAGAZIN - Vrelo.ucoz.com - zabavni portal opstine Babusnice
SREDA, 2016-12-07
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
KOLACITORTE
slatko i dzemoviSPRAVLJANJE PICA
SPRAVLANJE ZIMNICEZA VREME PRAZNIKA
Kulinarski saveti
Tag Board
 
200
Our poll
koliko cesto posecujete vrelo.ucoz.com
UKUPNO GLASALO: 11
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » MALI KUVAR » SPRAVLJANJE PICA [ Add new entry ]

SOK OD VISNJA
SOK OD VIŠANJA

  Postoji više načina na koji se može napraviti sok od višanja.

Spremite višnje i šećer i to na svako kilo višanja 700 gr šećera. Višnje lagano operite, izvadite im koštice pa izmerite i tada ćete znati koliko vam šećera tačno treba. Stavite sve u šerpu za slatko, pospite šećerom izmešajte i ostavite da prenoći poklopljeno. Sutradan stavite na šporet i kuvajte dok ne pusti ključ. Pa smanjite vatru i lagano kuvajte još desetak minuta. Tada uzmite metalni đevđir i njime pritisnite višnje u šerpi na dno, pa kutlačom odsipajte sok sipejući ga kroz levak u zagrejane flaše. Svaku flašu zatvorite celofanom i gumicom i to tako što ćete nakvašen celofan dobro razvući preko grlića flaše, da nikako ne može ući vazduh kroz njega. Flašu sa vrućim sokom stavite u neku kutiju ili sanduk koji ste obložili starim ćebetom. Tako učinite sa svakom flašom soka koju ste napunili. Kada ste istrošili sav sok flaše dobro umotajte u ćebe i ostavite da se tako postepeno hlade. Na ovaj način će se sok konzervisati i neće se pokvariti tokom stajanja. Možete za svaki slučaj u sok dodati jedan acetisal ili malo salicila. 

Sok se takođe može praviti tako što ćete višnje očistiti i iscediti im sok u sokovniku (ili ako nemate sokovnik višnje se gnječe u pasir presi ili đevđiru što je daleko komplikovanija varijanta i manje ekonomična). Staviti šerpu sa sokom na vatru i kuvati dok ne pusti ključ s početka mešajući da se šećer rastopi a ne padne na dno i zagori. Dodati u sok šećer malo salicila ili acetisal. Dalje postupite kao i u gornjem primeru.
Category: SPRAVLJANJE PICA | Added by: vrelo (2009-08-24)
Views: 2486 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz