PONEDELJAK, 2018-05-21
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
LepotaZdrav zivot
Tag Board
200
Our poll
Vi ste ?
UKUPNO GLASALO: 30
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » LEPOTA I ZDRAVLJE » Lepota [ Add new entry ]

NEKA I VASE RUKE BUDU NEZNE
Nežne ruke 

Ruke su, kao i lice, naizloženije štetnim uticajima koji negativno utiču na kožu. Da im je potrebna dodatna nega, pokazuje najpre koža koja počinje da se peruta i crveni, zatim i nokti koji postaju krti, iskrzani i lako se lome. 


Najbolje kreme 

Da biste sačuvali lepotu ruku i gipkost kože, više puta dnevno nanosite na ruke i nokte blagu, hranljivu kremu, a barem jednom nedeljno istrljajte kožu ruku kriškom limuna. To će je nahraniti i učiniti mekom i glatkom. Najbolje kreme za ruke su one koje sadrže vitamine A i D, kao i eterična ulja, na primer kamilice. Takođe, odlične su kreme na bazi meda i limuna. Vitamin C iz limuna učvršćuje nokte, dok vitamini A i D iz meda neguju kožu i ubrzavaju rast noktiju. 

Zaštita od vruće vode 

Trudite se da izbegavate kontakt sa vrelom vodom. Tako ih nećete ugrejati, a napravićete štetu. Krvni sudovi će se naglo priširiti, pa periferni kapilari mogu da popucaju. Perite ih samo blagim sapunom i brišite isključivo pamučnim peškirom. Veoma je važno naglasiti da sva sredstva za pranje i deterdženti jako isušuju kožu, pa je poželjno da nosite gumene rukavice dok obavljate kućne poslove. Kad god imate priliku, napravite intenzivno hranljivo pakovanje za nežnu kožu.Pomaže i nanošenje obične kreme za ruke u debljem sloju, naročito ako, dok krema deluje, stavite na ruke i gumene rukavice jer će sastojci iz kreme usled povećanja temperature brže da deluju na kožu. Nakon 30 miuta skinite rukavice i ostatak kreme utrljajte u kožu. 

Kod kozmetičara 

Ako imate izrazito suvu kožu na rukama, osim redovne nege, povremeno se preporučuje da posetite kozmetičara zbog parafinskog pakovanja, koje dubinski hidrira kožu. Nakon ovog tretmana koža na rukama će vam biti izuzetno meka sve do ramena. Prijatna masaža koja se tokom ovog tretmana primenjuje ubruzaće cirkulaciju i opustiti vas. Stimulacija tačaka na šakama doprineće boljem funkcionisanju određenih organa i pravovremeno ukazati na neke možda ozbiljnije probleme. 

Vežbe 

Ako želite da vaše ruke budu zategnute, a prsti vitki, uradite ovu laganu vežbu. Ruke stavite u položaj kao da se molite, ukrstite prste i okrenite dlanove na spolja, pružajući ruke ruke od sebe što dalje možete. Zadržite ih nekoliko sekundi, pa spustite ka podu u istom položaju. Vrhovima prstiju obe ruke masirajte nadlaktice. Nakon nekoliko sekundi ruke opustite i ponovite celu vežbu. 

Nahranite nokte 

Pravilna ishrana, bogata kalcijumom, gvožđem, cinkom,vitaminima A,B,C,D,E i esencijalnim masnim kiselinama može da ojača nokte i da učini da nokti budu što manje oštećeni. Dehidracija takođe utiče na slabost noktiju, zbog čega se preporučuje da svakoga dana popijete dva litra vode. 
Category: Lepota | Added by: admin (2010-03-01)
Views: 579 | Tags: lepota, vitamini, neznost, kreme. krema, Nežne ruke | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz