PONEDELJAK, 2018-05-21
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
Ljubavni savetiSeks saveti
Tag Board
200
Our poll
Da li slavite Vas rodjendan?
UKUPNO GLASALO: 30
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » LJUBAV I SEKS » Ljubavni saveti [ Add new entry ]

Zasto uvek voljeni odlaze
Zasto uvek voljeni odlaze

Znamo da će ovo zvučati kao standardni kliše iz televizijskih filmova, ali zbilja se događa: u ozbiljnoj ste vezi više od godinu ili godinu i po i on/ona kaže da "bi trebalo da se razdvojite na neko vreme". Priznaćete, potpuno ste zatečeni i izgubljeni posle takve rečenice; izgledalo je kao da funkcionišete prilično dobro zajedno.

 

Jasno, najpre pokušavate da otkrijete zbog čega on/ona želi tako nešto, ali ne dobijate precizan odgovor - vaš partner samo kaže kako "oseća da je napredovao", a da vi niste. Naravno, kažete da, šta god da je u pitanju, možete da se promenite. Odgovor obično glasi: "Suviše je kasno za to."

 

Neće proći puno vremena i vi ćete shvatiti šta ta "razdvojenost na neko vreme" zaista znači. On/ona se već viđa sa nekim drugim, čak su vrlo intimni. Koliko god da vam je teško da priznate, još uvek ste beznadežno zaljubljeni i učinili biste sve da vratite vreme unazad; i sama pomisao na to da ste ponovo sami izaziva depresiju.

 

Kada ste počeli da se zabavljate, bivši partner je pokazivao veliko zanimanje za vas, a kasnije i ozbiljnu ljubav prema vama. Šta je pošlo naopako? U određenom trenutku, obično nakon šest-sedam ili više meseci u vezi, nivo interesovanja dostiže vrhunac i polako počinje da opada. U narednih nekoliko meseci toliko je nizak da on/ona želi da bude sa bilo kim, samo ne sa vama. Važno je da shvatite da se one silne emocije nisu pretvorile u veliko ništa za jedan dan, iako vama tako izgleda.

 

Zatečeni ste i izgubljeni, jer su vam promakli znaci koji su ukazivali na to da je nivo interesovanja oslabio. Niste preterano mislili o tome, ali sigurno je da se partner ponašao malo manje strasno, malo manje nežno, malo više svađalački i mnogo više odsutno. Promakla su vam sva ta crvena svetla za uzbunu. Iako ste uvereni u to da ste rešavali sve probleme, druga strana vam je beležila mnogo kaznenih poena, a nije vas obaveštavala o tome, naravno. Premda su simptomi gubitka interesovanja vidljivi, često su prava osećanja sakrivena. Da li ste ikada čuli da neko kaže: "Dušo, mislim da me sve manje zanimaš, molim te, možeš li učiniti nešto kako bih se ponovo zainteresovao?"

 

Konačno, zbog čega ste napušteni? Zbog toga što ste uradili suviše toga što je umanjilo interesovanje. Možda više niste bili izazov ili ste bili manje posvećeni, manje nežni, niste pokazivali dovoljno poštovanja ili emocija... Ne postoje utvrđene kategorije ponašanja koje parove dovode do ovih faza. No, jednom kad se interesovanje spusti ispod 50 procenata, dotakli ste tačku bez povratka. Gotovo je, ma šta dalje činili. Bez obzira na to koliko ste obeshrabreni, vreme je da odete iz te priče i da nabavite nove brojeve telefona. Zapamtite, uvek obratite pažnju na ona crvena svetla za uzbunu ili će vam biti žao

Category: Ljubavni saveti | Added by: admin (2010-02-28)
Views: 599 | Tags: raskid, veze, kraj, rastanak, bol | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz