PETAK, 2018-04-20
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
Cvece za vencanjasaveti za sobno cvece
Tag Board
200
Our poll
Vi ste ?
UKUPNO GLASALO: 30
Statistics

Ukupno online: 3
Gost: 3
Clanovi: 0
Home » Articles » Sve o cvecu » saveti za sobno cvece [ Add new entry ]

Saveti za negu saksijskog cveća
KAKO BILJKE PODNOSE ZIMU
Većini biljaka sobna temperatura tokom zime (od 18 do 20 stepeni) neće smetati, ali najbolje je da ih iznesete na terasu ili stavite pored prozora. Pošto je zimi zbog grejanja temperatura u zatvorenim prostorijama viša, vlažnost vazduha je manja, a biljke to teško podnose. Zato na radijatore stavite osveživače vazduha. Zimi se biljke takođe suočavaju s nedostatkom svetlosti, zato ih postavite do prozora. To je najhladnije i najosvetljenije mesto.

  IZABERITE SVOJU BILJKU
Cveće možete da birate i u skladu s obavezama i karakterom, jer postoje biljke koje nisu mnogo zahtevne. Ukoliko želite da vaš dom odiše beskonačnim spektrom boja, nabavite orhideje, jer je sada njihova ponuda veoma bogata. Orhideja je biljka za poklon, koja nikada ne gubi od svoje lepote. Zalivajte ih jednom nedeljno čitave godine, ili tri dana u toku cvetanja. Možete da ih stavite u bilo koji kutak do kojeg dopire bar malo svetla. Oko kaktusa takođe nema puno posla. Ovaj neodoljivi biljni jež, kako ga zovu, uživa u prirodnom osvetljenju i zato ga možete držati na prozoru. Zalivajte ga kada se setite. Ako pak imate punu kuću dece i bavite se stresnim zanimanjem, najbolje će vas osvežiti prijatan i blag miris jasmina. Njegovi cvetovi su topli i nežni, a zalivajte ga dvaput zimi, a svaka dva dana od aprila do septembra. Da bi moga da cveta, jasmin traži staklenik, a u kući se drži samo dok cveta.

  SAKSIJE OD PEČENE GLINE
Glinene saksije u raznim bojama najpogodnije su za moderno uređene prostorije. Zbog šarenila boja pravi su ukras svakog kutka. Kvalitetne su i pružiće najbolju zaštitu vašem zelenišu.

DECA I BILJKE
Dokazano je da deca koja zasade prvu biljku do svoje pete godine mnogo ozbiljnije gledaju na život, postavljaju sebi više ciljeve i imaju izraženiji osećaj za lepo.

BRIGA O BILJKAMA
Kada zasadite biljku, đubrite je prvih mesec dana tečnim đubrivima. Voda kojom zalivate cveće treba da odstoji najmanje celu noć kako bi iz nje ispario hlor koji je za biljke toksičan. Voda takođe treba da bude za dva stepena toplija nego voda za piće. Pri presađivanju biljke nova saksija mora da bude veća od prethodne, a biljke očišćene od stare zemlje. Dno nove saksije prekrijte kamenjem i đubrivom, pa tek onda zasadite biljku. Koren dobro učvrstite u zemlji i odmah posle toga zalijte. Biljku zalivajte i đubrite uvek predveče. Kada vidite da se neki list osušio ili otpao, izvadite ga iz saksije.
Category: saveti za sobno cvece | Added by: admin (2013-02-27)
Views: 647 | Tags: kako cuvati cvece, savet plus, cveća, Saveti za negu, saksijskog | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz