PETAK, 2024-04-26
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
vesti dana zanimljiva vest istrazivanje
BIOGRAFIJE POZNATIH IZ SRBIJE I SVETA
Tag Board
200
Our poll
Vi ste ?
UKUPNO GLASALO: 32
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » Vesti- Zanimljivosti » vesti dana [ Add new entry ]

Izgubio Novak Djokovic

Španski teniser Fernando Verdasko uspeo je da još jednom eliminiše Novaka Đokovića, baš kao što je to učinio i u Monte Karlu. Verdasko je u četvrfinalu turnira u Rimu bio bolji od srpskog tenisera, slavivši sa 2:1 u setovima. Šesti nosilac turnira će se u polufinalu sastati sa zemljakom Davidom Fererom, koji je bio bolji od Žo-Vilfreda Conge. Rafael Nadal je ponovo, lakše nego što se očekivalo, eliminisao protivnika (u ovom slučaju Stanislasa Vavrinku), pa sada čeka boljeg iz duela Ernesta Gulbisa i Felisijana Lopeza.

Fernando Verdasko igra verovatno najbolji tenis u svojoj karijeri, pa je u tom ritmu stigao do 12 pobede u poslednjih 13 mečeva, pošto je u četvrtfinalu turnira u Rimu savladao Novaka Đokovića rezultatom 2:1 (7:6, 3:6, 6:4). Verdasko se tako u tri nedelje našao u isto toliko polufinala različitih turnira, pošto je pre Rima eliminisan u polufinalu turnira u Monte Karlu (zaustavio ga Nadal), dok je nakon toga osvojio turnir u Barseloni, slavivši u finalu nad Robinom Soderlingom.

Španski teniser je Đokovića počistio sa terena u Monte Karlu, eliminisavši ga sa 6:2, 6:2, ali se na ovom meču morao potruditi daleko više. Oba tenisera su strpljivo igrali, čuvajući svoj servis, da bi u sedmom gemu Verdasko napravio prvi brejk za prednost 4:3. Ubrzo ne Đoković servirao za ostanak u setu, a to je uradio toliko dobro, da je prvi set na kraju otišao u taj-brejk. U takvim situacijama sreća postaje sve važniji faktor, ali je Đoković uprkos vođstvu od 2:0 (zatim i 3:2) na kraju ispustio prednost i priliku da reši set u svoju korist, pa je Verdasko nakon velike borbe u prvom setu poveo sa 1:0.

Novak Đoković je u drugom setu demonstrirao nadmoć, napravivši dva vezana brejka za prednost od 4:1. Španac uspeva da vrati jedan brejk, zatim i da svojim servisom priđe na 4:3. ali je to bio i njegov maksimum u ovom delu meča. Srpski teniser ubrzo pravi još jedan brejk i tako dolazi do izjednačenja u setovima. Meč se na kraju prelomio u trećem gemu odlučujućeg seta. Verdasko je pritiskao, Đoković grešio, da bi španski teniser najzad iskoristio šestu brejk loptu kako bi poveo sa 2:1 u gemovima. I kako to već ide, kada ste u usponu forme, Verdasko ovu prednost nije ispustio sve do samog kraja, da bi se tako plasirao u polufinale. "Srećan sam načinom na koji sam igrao ovaj turnir, a i samo četvrtfinale. To mi daje samopouzdanje i veru da je Rolan Garos mesto na kome ću tražiti veći uspeh. Naravno, razočaran sam eliminacijom u četvrtfinalu. Mislim da sam bio veoma blizu pobede, ali je ovo jedan od mečeva koji mogu završiti na bilo koji način. Nekoliko lopti i grešaka je presudilo pitanje pobednika. Verdasko je danas odigrao bolje i zasluženo će se naći u polufinalu", izjavio je Novak Đoković, koji neće imati priliku da ponovi uspeh iz 2008. godine, kada je osvojio turnir u Rimu.

Verdasko će se u polufinalu sastati sa preporođenim Davidom Fererom, koji briljira na šljaci. Ferer je nakon eliminacije Mareja sigurno dobio na samopouzdanju, a samim tim Žo-Vilfred Conga nije imao prevelike šanse, sem da se uteši plasmanom u četvrtfinale. Ferer je francuskog tenisera dobio sa ubedljivih 2:0 (6:4, 6:1), a Conga je samo u prvom setu imao kakve-takve šanse za boljim rezultatom, dok je Ferer u narednom setu napravio čak tri brejka i lagano se plasirao u narednu rundu. Do četvorice najboljih (očekivano?) stiže i Rafael Nadal, koji je ujedno i prvi favorit za osvajanje turnira. Nadal i dalje nije izgubio set na turniru, a neugodnog Stanislasa Vavrinku je savladao sa 2:0 u setovima (6:4, 6:1). Vavrinka iza sebe ima odličan turnir, na kome je eliminisao Berdiha i Soderlinga, a može se reći i da je bio dostojan protivnik Nadalu u prvom setu. Španski teniser se dugo mučio sa Vavrinkom, da bi prvi i jedini brejk napravio u desetom gemu, što mu je bilo dovoljno za prednost od 1:0 u setovima. U drugom setu Rafa preuzima stvari u svoje ruke, pa nakon ranog brejka stiže do velikih 3:0 u gemovima, zatim i do 5:1, da bi na kraju iskoristio prvu od dve meč lopte, pošto je Švajcarac poslao bekend van granica terena. Nadal sada čeka pobednika iz poslednjeg duela dana, u kome će se sastati Ernest Gulbis i Felisijano Lopez, pa neće biti ništa čudno ako u polufinalu budemo gledali duele četiri Španca, ukoliko Gulbis ne odluči da im pokvari zabavu i načini još jedan podvig.

Category: vesti dana | Added by: admin (2010-04-30)
Views: 997 | Tags: izgupio mec, tenis, teniser, sport, novak djokovic | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz